Vi på Finnvedens Lastvagnar

Till sommaren har Ella gått det första året på gymnasiets yrkesförberedande program i Växjö, med inriktning mot fordon och transport. Nu väntar sommarjobb på Finnvedens Lastvagnar i Växjö!

Två år återstår innan hon är färdigutbildad men hon har redan skruvat mer än de flesta. Hon åker i en egen A-traktor och hemma i garaget står en Volvo 945 som ska topprenoveras och vara redo till 18-årsdagen. På fritiden är hon co-driver åt sin storebror som kör rally i Volvo Original Cup. Hennes far, som är mekaniker och driver en egen serviceverkstad, har också bidragit till intresset.

Finnvedens Lastvagnar och servicechefen Jerry Gustafsson i Växjö var snabba att erbjuda Ella praktikplats. I sommar är det bestämt att hon får sommarjobba så mycket hon vill.

– Det är jätteroligt. Jag gillar lastbilar och personalen här är så rolig att jobba med, säger Ella, som inte tvekar en sekund när hon får frågan om hon kunde tänka sig att jobba här på heltid.

– Absolut!

Fler och längre praktikperioder väntar i andra och tredje årskursen och då är det hennes mål att få vara på Finnvedens Lastvagnar.

– Jag är ju mest intresserad av den tunga sidan och det är väldigt lärorikt här. Jag har exempelvis fått leta elfel, bytt en växellådswire och gjort hjulinställningar, säger Ella, som är väl medveten om att hon valt en yrkes­bana med fantastiska framtidsutsikter och jobbmöjligheter.