Körklara lastbilar anpassade för ditt uppdrag

| 2 minuters läsning
Finnvedens lastvagnar har under lång tid satsat på att alltid ha beställda fordon i pipeline för snabb leverans till sina kunder. – Genom många års erfarenhet har vi byggt upp en bred kunskapsbank om hur kunderna inom vårt område vill ha sina fordon specificerade, säger Ulf Rudolfsson, försäljningschef på Finnvedens Lastvagnar.
Körklara lastbilar
Ulf Rudolfsson samarbetar bland annat med påbyggaren Henrik Karlström på Hejca.

Finnvedens Lastvagnar har ständigt fordon på gång inom segmenten fjärr, anläggning och timmer. Inom respektive segment bygger vår specifikation både på erfarenhet och statistik över hur våra kunder vill att deras bilar ska vara utrustade, men givetvis också med hänsyn till teknikutvecklingen från Volvo, berättar Ulf Rudolfsson.

 – Till exempel har alla fordon som vi beställer idag VDS (Volvo Dynamic Steering), eftersom vi idag vet att en klar majoritet av våra kunder föredrar detta. Likaså är I-See tillsammans med luftriktarpaket standard för oss, då det ger en bättre aerodynamik kring bilen. Detta tillsammans ger rätt för utsättningar för en mer bränslesnål körning eftersom kostnaden för bränsle är en viktig parameter för våra kunder.

 

Starka leverantörer

I samarbete med ett antal  leverantörer bygger Finnvedens Lastvagnar kompletta lastbilar inklusive påbyggnationer.

– Vi samarbetar med flera leverantörer med kravet att de håller hög kvalitet på sina påbyggnationer. På skogssidan har vi FH bilar 6x4 med olika motoralternativ samt femaxlade timmersläpvagnar. För fjärr- och distributionstrafik finns bilar med såväl standardskåp som kylaggregat. Vi har också anläggningsbilar med lastväxlare, lastväxlare med kran och plogförberedda lastväxlare i modellerna FH, FM, och FMX. Till detta ett antal släpvagnar; både skåpvagnar med och utan kylaggregat samt lastväxlarvagnar, säger Ulf Rudolfsson.

Ett ypperligt tillfälle

Fordonen är till salu från den dag som de beställs från Volvo Lastvagnar. I de allra flesta fall säljs de till slutkund innan de är färdigbyggda. I särskilda fall går det även att få fram en lastbil redan på dagen.

– För våra kunder är detta en ypperlig chans att få ett rätt utrustat fordon med snabb leveranstid, så tveka inte, ta kontakt med er lokala säljare.

 

Nyfiken på att veta mer? Kontakta din lokala säljare via vår telefonväxel 036-34 82 00.