Finnvedens Lastvagnar startar ny utbildning för lastbilsmekaniker

Finnvedens Lastvagnar samarbetar med Volvo Koncernen, Arbetsförmedlingen samt Lernia för att hitta personer som vill utbilda sig till lastbilstekniker/lastbilsmekaniker. Efter avklarad utbildning erbjuds jobb på någon av Finnvedens Lastvagnars anläggningar.

Den här heltidsutbildningen riktar sig till inskrivna arbetssökande som är intresserade av att arbeta med service och reparationer av lastbilar. Under rekryteringsutbildningen varvas teori och praktik under ca 22 veckor. 

Teoridelen av utbildningen utförs antingen i Kalmar, Oskarshamn eller Göteborg. 

 

De som går vidare i ansökan får göra ett test och nivåbedömning av deras kunskaper. Detta för att se så att de sökande har rätt förutsättningar att klara rekryteringsutbildningen. 

 

De orter som sedan kan erbjuda anställdning till de färdigutbilddade mekanikerna är: Nybro, Västervik, Oskarshamn, Ängelholm, Karlskrona, Vetlanda och Mariestad. 

 

"Satsningen görs då det saknas en stor mängd mekaniker framåt, och med ett erbjudande om anställning efter avklarad utbildning hoppas vi att vi kan lotsa in många nya mekaniker i branschen." - Susanne Malmquist, HR-Chef, Finnvedens Lastvagnar.

 

För mer information och ansökan klicka här.