Det finns alltid något nytt att lära

| 1 minuts läsning
Filip Nilsson vann utmärkelsen ”Sveriges bästa unga lastbilsmekaniker 2017” i en tävling mellan fordonstekniska gymnasieelever. Sedan dess fortsätter han att utvecklas på Finnvedens Lastvagnars verkstad i Vimmerby.
Filip Nilsson, Bus Key Technician på Finnvedens Lastvagnar.
Filip Nilsson, Bus Key Technician, började på Finnvedens Lastvagnar direkt efter studenten från Nifsarpsskolan i Eksjö.

Varför valde du Finnvedens Lastvagnar till din första arbetsplats?

– Vi har en bra gemenskap i verkstaden där det är roligt att jobba ihop. Jag trivs med att gå till jobbet och på Finnvedens Lastvagnar har jag fått inrikta mig lite extra på el. Att felsöka och lösa problem utmanar mig!

Vad tycker du om den utveckling du får på Finnvedens Lastvagnar?

– På kort tid har jag lärt mig mycket om själva handlaget och hunnit utbilda mig till Bus Key Technician. Vi får gå utbildningar på Volvo vilket gör att jag hela tiden lär mig mer om el. Man ska inte vara rädd för att ta utmaningen med all ny teknik. Det kan vara krävande att hänga med, men väldigt roligt.

 

Var inte rädd för att ta utmaningen med tekniken!

Vad är roligast med ditt arbete?

– När vi får in ett stort elfel där vi får felsöka ordentligt. Ofta ser man rätt fort vad som är fel, men inte alltid. Jobbet är också väldigt varierande, vilket är roligt.

Hur vill du utvecklas framöver?

– Jag har inte tänkt så mycket på framtiden utan vill fortsätta arbeta vidare med allt jag lärt mig. Och följa med i tekniken framöver!