Kraftfulla innovationer i nytt modellprogram

Ständigt snabbare leveranstider ökar kraven på transportbranschen. Fordonen behöver bli ännu effektivare, säkrare, bekvämare och mer konkurrenskraftiga. Därför lanserar Volvo Lastvagnar ett nytt modellprogram för Volvo FM, FH, FH16 och FMX. De nya modellerna som nu börjar säljas i Sverige har utvecklats för att maximera förarens möjligheter att kunna sköta sitt jobb effektivt, säkert och ansvarsfullt. Alla modeller – Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM och Volvo FMX – har ett nytt, flexibelt förargränssnitt med en digital och dynamisk instrumentpanel som ger föraren relevant information i varje situation. Dessutom har både Volvo FM och FMX nya hytter som ger förarna mer utrymme och förbättrad direktsikt.
Ulf Rudolfsson, Försäljningschef Finnvedens Lastvagnar

I Volvo Lastvagnars nysläppta generation av lastbilar sätts föraren i fokus. Det har lett till funktioner som ökar säkerheten, sikten, ergonomin och komforten – allt för en hög produktivitet och arbetsglädje. Bland annat har Volvo FM fått en helt ny hytt med upp till en kubikmeter extra utrymme. – Förarna är enormt viktiga för åkerierna, därför är det viktigt att lastbilshytten blir en säker, trivsam och ergonomisk arbetsplats. Alla modeller har fått uppdateringar både exteriört och interiört med ett stort förarfokus, säger Ulf Rudolfsson, Försäljningschef Finnvedens Lastvagnar. 

Branschens bästa sikt

Volvo FM har fått en större vindruta, nya speglar, nya strålkastare, smalare A-stolpe samt en lägre dörrlinje. För extra säkerhet går det även att få en dödavinkelkamera på passagerarsidan som tillval. Volvo FM har också en ny ratt med tiltfunktion och förbättrad instrumentpanel med en helt digital instrumentdisplay. – Säkerhet har alltid varit ett kärnvärde för oss, och den senaste generationen uppfyller det väldigt väl. De sluttande sidrutorna och dödavinkelkameran på Volvo FM är ett bra exempel på det, menar Ulf Rudolfsson.

Absolut världsklass

Volvo Lastvagnar fortsätter att ha ett brett utbud av motorer att välja mellan, som stödjer drivmedel som LNG, CNG, RME, HVO, diesel med flera. Inte minst Volvo FH och FM med LNG-motorer, något som är hett eftertraktat av Finnvedens Lastvagnars kunder. – Vi märker ett stort intresse för just LNG, särskilt i fjärrtrafik. Men vi känner oss trygga med att vi har bilar som löser alla våra kunders behov i alla segment. Det nya modellprogrammet har innovationer i absolut världsklass. Här finns en bil för alla, med motoralternativ från 330 till 750 hk. Allt detta tillsammans med våra nuvarande Classic-modeller gör vårt totalerbjudande oerhört attraktivt och konkurrenskraftigt.

Försäljningen är i full gång och intresset för de nya modellerna är stort. De första beställningarna är lagda och vi ser fram emot att få leverera många av den nya generationens lastbilar till våra kunder, avslutar Ulf Rudolfsson.