Högt tryck på verkstaden i Jönköping

Efter ombyggnationen 2017 har Finnvedens verkstad i Jönköping högre kapacitet än någonsin. Nu startar arbetet med ”one stop service” och nytt för i år är även två års garanti på reservdelar.

Just nu är det fullt ös i verkstaden. Med vår satsning på ”one stop service” tar vi hand om kundens hela ekipage då det handlar om service och reparationer på lastvagnar, släpvagnar, påbyggnader samt skadereparationer. På anläggningen i Jönköping finns även tvättmöjligheter för tunga fordon, säger Fredrik Bernström, servicechef på Finnvedens Lastvagnar i Jönköping.

Fulltäckande reparationer

Satsningen gör att kunderna får fulltäckande reparationer och service oavsett vilken verkstad kunden kommer till. Alla problem med lastbilen, påbyggnationen, släpen eller exempelvis kylaggregaten går att lösa på ett ställe. Det ställer stora krav på personalen i Finnvedens Lastvagnars verkstäder. De utbildas kontinuerligt enligt Volvos egna utbildningsplan. För att kunna reparera de bästa bilarna krävs de bästa reparatörerna, menar Fredrik Bernström och hyllar personalen på verkstaden i Jönköping. – Vi har duktiga och engagerade medarbetare med väldigt hög kompetens. Dessutom har verkstaden öppet 07.00-23.45 från måndagtill torsdag. Vi har också jour dygnet runt ifall något händer.

Hög tillgänglighet och ny garanti

Tillgängligheten i verkstäderna är också hög gällande reservdelar. Beställs de innan klockan 10.00 på förmiddagen når deverkstaden i Jönköping samma dag. Reservdelarna är alltid i original och arbetet utförs av kunnig personal. Irene Paulin på Volvo Lastvagnar berättar om den nya tvåårsgarantin som gäller för alla reservdelar från och med 1 januari 2018. – Garantin innebär att vi kan gå i god för att reservdelen är rätt monterad med rätt specialverktyg och reservdelsinformation. Skulle något mot förmodan gå sönder ersätter vi både reservdelen och monteringskostnaden. Det i sig är unikt, säger Irene Paulin.

Ständig utveckling framåt

Volvos originaldelar är testade och noga utprovade, vissa är även anpassade för att klara särskilt tuffa miljöer. Volvo Lastvagnars tester gör att utvecklingen av reservdelarna ständigt går framåt. – Hos alla Volvoverkstäder finns kompetensen att hitta rätt delar just för ditt fordons behov. Vi testar utmattning på delar, beroende på användningsområde. Många nya delar anpassas så att de även kan användas i äldre lastbilsmodeller, säger Irene Paulin. Varför är det viktigt för Volvo att kunna erbjuda två års garanti på reservdelar? – Vi vill vara en pålitlig parter. Våra kunder ska kunna driva sin verksamhet med framgång utan oplanerade stopp. Reparationer ska utföras snabbt och med kvalitet. Kundens framgång är vår framgång och tillsammans gör vi bra affärer.