Expertpanelen svarar: Varför valde du att investera i en lastbil från Volvos nya modellprogram?

CHRISTIAN NERO

från Neros Åkeri AB    

– Jag har köpt en Volvo FM eftersom jag tycker att Volvo bilarna har kommit med fin teknik. Det senaste tiotalet bilarna som jag har köpt har varit bra fordon och de nya bilarna känns inte sämre. Därför var det vettigt att fortsätta investera i Volvo. Jag är också väldigt nöjd med Finnvedens  Lastvagnar som verkstad, det är alltid lätt att göra affärer när man vet att man får bra service efteråt.

TORD PETTERSSON

från Woodfighter AB

– Jag valde att investera i en ny FH16 för att det är en väldigt driftsäker bil. Finnvedens Lastvagnar i Vimmerby har också en riktigt bra verkstad som alltid ställer upp. Jag hade funderat på att köpa en ny lastbil ett tag, och när den nya modellen kom var det helt rätt tillfälle. Det ska bli spännande och roligt att ta emot den.

LENNART AXELSSON

från K Å Axelssons Åkeri AB

– Jag är intresserad av att veta vad de har förbättrat på de här nya bilarna. Dessutom hade jag en bil som skulle bytas ut så det var lägligt. Jag har köpt en Volvo FH500 och är särskilt nyfiken på den nya Turbo Compoundmotorn. Det blir spännande att se vad som händer med den rent bränslemässigt. Det ska också bli intressant att se hur Volvo har arbetat med kvalitetsförbättringar  i den nya modellen.

Nya modellprogrammet: Vilka är de stora fördelarna?

JOHAN SELVÉN

från Volvo Lastvagnar 

– Grunden i det nya modellprogrammet är arbetsmiljön. Den har vi förbättrat genom att lyssna på åkare och chaufförer om vad som är viktigt. Vi har en ny hytt på vår Volvo FM som ger en bättre körmiljö. Hytten är nästan en kubikmeter större och vi har förbättrat sikten med tio procent. Även  den indirekta sikten är bättre med en 180-graders döda vinkelkamera. Nya FH16 har automatiskt avbländade helljus som behåller ljuset kvar på sidorna när du kör på en skogsväg. Alla modeller har även en dynamisk förardisplay där du kan skräddarsy din arbetsmiljö. Sidodisplayen med plats för åtta kameror blir också standard för alla bilar i Sverige. Gällande FH har vi kommit med flera nyheter som I-Save och en Turbo Compound-motor som väsentligt sänker bränsleförbrukningen. Vår nya motor som går på flytande gas möjliggör fossilfria transporter med mycket god ekonomi.