Om företaget

Lidbil Lastvagnar AB har sina rötter i Lidköpings Automobilaffär som grundades 1939. Bolaget var från början återförsäljare för Volvo Person- och Lastvagnar. 1981 delades verksamheten och lastvagnsdelen flyttade till egna lokaler på Björkhagsgatan. Lidbil Lastvagnar AB finns i dag beläget på Björkhagsgatan 5 i Lidköping och Torggatan 54 i Vara. Vi är i dag ca:30 anställda.

Lidbil Lastvagnar AB är återförsäljare av Volvo Lastvagnar och Volvo Bussar. Företaget bedriver försäljning av nya och begagnade lastvagnar och bussar, släpvagnar och påbyggnader samt tillhandahållande av service, reservdelar, tillbehör, onlinetjänster, försäkringar samt finansiering.
Företaget ingår i dag i koncernen Lidfastighet AB.

VD Martin Carlsson

Tjänster

Vi på Lidbil Lastvagnar AB tar hand om din lastbil, buss eller släpvagn. Vår ambition är att ge dig som volvoägare en totalservice som omfattar dig som åkeriägare.

Lidbil Lastvagnar AB tillsammans med Volvo erbjuder ett omfattande sortiment av tillbehör och stora möjligheter att skräddarsy din volvolastbil, allt från säkerhetsutrustning och praktiska finesser till detaljer som förhöjer komforten. Volvos tillbehör är designade och speciellt utvalda för Volvo lastvagnar vilket innebär att de håller en hög kvalité och är lättmonterade.

I Lidköping är vi ackrediterade av Swedac att släcka 2:or och utföra 2-års kontroll av färdskrivare

I Vara är vi ackrediterade av Swedac att utföra 2-års kontroll av fördskrivare och arbeta med hastighetsregulatorer

Vi monterar / kalibrerar Dräger och V3 alkolås.

Vi är certifierade enligt ISO 9001 och 14001

Länk till Miljöpolicy >

Länk till ISO-certifikat >