Wist Last & Buss

Wist i ny storaffär med Skellefteå Lastbilsstation

Skellefteå Lastbilsstation, ett av regionens mest expansiva företag, köper ytterligare 24 nya Volvolastbilar av Wist Last & Buss. Det är andra stora lastbilsköpet Skellefteå Lastbilsstation gör senaste året, för att förnya vagnparken och möta det ökande kundtrycket.
Mathias Stenlund, lastbilssäljare på Wist, framför ett av Skellefteå Lastbilsstations ekipage.
Mathias Stenlund, lastbilssäljare på Wist, framför ett av Skellefteå Lastbilsstations ekipage.

Magnus Svedberg, VD Skellefteå Lastbilsstation, säger:

- Det är flera olika anledningar till att vi satsar på flera nya lastbilar. En är helt enkelt att vi behöver förnya vagnparken men den största orsaken är att vi har en kraftig ökning i uppdrag och behöver öka antalet lastbilar.

 

Skellefteå Lastbilsstation har gått från en omsättning på 288 miljoner 2019 till att i år omsätta över 400 miljoner. Ökningstakten ligger på ca 20 procent om året och företaget är ett av de mest växande i regionen. 

 

Men innan dess stod företaget och ”trampade vatten” under 3-4 år, företaget gick med vinst men inte mycket hände i utveckling.

- Vi satte oss ned i ledningsgruppen och styrelsen och organiserade om, drog upp planer och visioner. Vi gjorde helt enkelt en omstart och med den satsningen fick vi en boost i hela företaget.

 

Sedan dess växer verksamheten snabbt.

- Vi gör bra jobb, våra kunder gillar det och det ger fler nya kunder. Det ställer också högre krav på oss.

Magnus Svedberg, VD på Skellefteå Lastbilsstation.

För att möta efterfrågan köpte Skellefteå Lastbilsstation 13 nya lastbilar och 7 släpvagnar förra året och nu köper man ytterligare 24 Volvolastbilar av Wist Last & Buss.

- Externa åkerier som kör åt oss får svårare och svårare att harmonisera med oss, vi behöver vara mer dynamiska. Genom att istället använda egna lastbilar blir vi mer flexibla och kostnadseffektiva. Det är både en ekonomisk orsak och en dynamikfråga.

- Det som också händer när vi satsar stort på nya lastbilar är att vi talar om för marknaden att vi förnyar oss, att vi satsar och är på frammarsch. Det är också ett sätt att visa chaufförer att vi är en intressant arbetsgivare genom att ha fina, attraktiva arbetsredskap.

- Volvo har så fina grejer numera, bra bilar, bra komfort och bra bränsleekonomi. Dessutom bra leveranstider, bra pris, ja, bra produkter.

 

Mathias Stenlund, säljare på Wist Last & Buss i Skellefteå, säger:

- Skellefteå Lastbilsstation har alltid funnits som kund hos oss men tidigare har de bara köpt någon enstaka bil om året.

- Nu när vi gör stora affärer visar det att vi trivs med varandra och att samarbetet fungerar bra. Det är roligt.

Mathias Stenlund, lastbilssäljare på Wist.

 

Mats Karlsson Ek, VD Wist Last & Buss, säger:

- Den här affären visar åter att vi har ett bra commercial crew, ett team som genom bra samarbete, relation och kundvård ger kunden ett totalerbjudande som skapar förtroende.

- Det här är en stor affär, en av de största av en privat återförsäljare, och det är roligt visa att kunden väljer Volvo och oss som leverantör.

- För oss är det viktigt att skapa långsiktiga relationer med våra kunder, relationer som lever även efter en affär med service och annat. Och vi ska ha erbjudanden som passar alla kunder, oavsett om det är en stor eller liten kund. Alla har olika behov som vi ska hantera.

 

Stefan Strand, VD Volvo Lastvagnar Sverige, säger:

- Vi är stolta över att få leverera så många Volvo FH med I-Save till Skellefteå Lastbilsstation. Alla transportföretag vill sänka bränsleförbrukningen och samtidigt minska koldioxidutsläppen, inte minst de som kör fjärrtransporter. Med dessa lastbilar ger vi möjligheten att minska driftskostnader och miljöpåverkan.

Ett av de ekipage Skellefteå Lastbilsstation har köpt av Wist.

OM AFFÄREN:

Skellefteå Lastbilsstation köper 24 Volvolastbilar av Wist Last & Buss, leverans planerad mars-april 2022. Lastbilarna har Volvos bränslesnåla I-Save paketet som innefattar bla turbo compound och bilarna säljs med Volvos guldavtal vilket gör att Lastbilsstation får ett enkelt och kostnadseffektivt ägande. Wist Last & Buss gör också en anpassad serviceplan för varje bil som följs upp via en servicekoordinator som även kan fjärravläsa lastbilarnas kondition. Alla lastbilarna är uppkopplade mot Volvo Connect där transportledarna kan se vart bilen är och varit, bränsle och miljörapporter, verkstadshistorik mm.

Pressinformation:

Detta är en pressinformation där text samt bilder får användas i sin helhet eller i delar för att publiceras i media.

För att ladda ned högupplösta bilder gå till: https://pi.filecamp.com/

Ett användarnamn och lösenord behövs för att ladda ned bilderna. Använd användarnamn: Wistpress och lösenord: Wistpress

Ladda ned hela pressinformationen i pdf här

 

Kontaktuppgifter för ytterligare information/intervjuer:

Magnus Svedberg, VD Skellefteå lastbilsstation
Tel: 070-644 17 54 E-post: magnus.svedberg@lastbilsstation.se

Mathias Stenlund, säljare Wist Last & Buss
Tel: 072-736 86 31 E-post: mathias.stenlund@wistlastbuss.com

Mats Karlsson Ek, VD Wist Last & Buss
Tel: 021-236 30 E-post: mats.karlssonek@wistlastbuss.com

Susanne Frödin, PR- och informationschef Volvo Lastvagnar Marknad Sverige
Tel: 031-322 08 20 E-post: susanne.frodin@volvo.com