Wist Last & Buss

Volvo

Annonsen på Facebook gav ny karriär

Det startade med en annons på Facebook. Det fick Gabriella Evenfjäll att göra en helomvändning i sitt yrkesliv och gå från lastbilschaufför till mekaniker. – När jag såg annonsen visste jag direkt att det var det här jag ville göra. Gabriella Evenfjäll ångrade valet att bli lastbilschaufför, men åren på Transportgymnasiet hade väckt ett intresse för tunga fordon. Den roligaste delen på gymnasiet var den tekniska grund hon fick. – Jag tyckte det var roligt att skruva och hålla på med teknik. Jag ville lära mig något nytt efter att ha jobbat som lastbilschaufför. Det var ett ganska monotont arbete, säger Gabriella. Vill du studera? – Gör det!

Gabriellas tips till den som vill studera i vuxen ålder är att om du har en tanke på att studera, då ska du göra det.

Vilhelminas Lärcentrum och Wist Last & Buss utbildning är kort och därmed inte så ekonomiskt krävande menar Gabriella.

– Även om det var hårt ekonomiskt att ta studielån så visste jag att det bara var för en kort period och sedan skulle jag vara i yrket, med allt vad det innebär. Ingen jag pluggade med ångrar att de gjort det. Det har gett många nya insikter för många.

Hur ser du på framtiden?

– Den ser väldigt ljus ut, det går att välja och vraka när det gäller jobb. Det saknas lastbilsmekaniker över hela Sverige. Som lastbilsmekaniker behöver man inte bekymra sig för att vara utan jobb, det handlar bara om hur mycket man vill jobba!

Läs mer om utbildningen och ansök genom Vilhelmina Lärcentrums hemsida www.vilhelminalarcentrum.se