Wist Last & Buss

Volvo

Gabriella Evenfjäll om jobbet som lastbilsmekaniker: ”Det är spännande hela tiden”

Gabriella Evenfjäll blev lastbilsmekaniker genom Vilhelmina Lärcentrum och Wist Last & Buss utbildning. Det här är hennes historia. – Jag körde lastbil tidigare, men ledsnade på det. Jag ville ha mer variation och idag lär jag mig något nytt varje dag. Det är spännande hela tiden, säger Gabriella Evenfjäll som idag jobbar på Wist Last & Buss verkstad i Östersund.

Praktik större delen av tiden

Det började 2015 när Gabriella Evenfjäll sökte utbildningen som direkt gav henne anställning efter studierna. Större delen av utbildningstiden fick studenterna praktisera på en Wist Last & Buss verkstad. Det gjorde att det gick snabbt att lära sig grunderna.

– Jag lärde mig mycket under praktiken och på verkstaden var det en bra sammanhållning. Den gjorde att jag aldrig behövde vara rädd för att fråga och därför lärde jag mig mycket på kort tid, säger Gabriella Evenfjäll.

”Det är kul att felsöka!”

 

Gabriella Evenfjäll. mekaniker på WIST Last och Buss i Östersund. Klockan är 07.13, dagen första inplanerade jobb

Resan fortsätter

Gabriella berättar att även om jobbet är tungt ibland finns det alltid hjälp att få. Varje dag gör hon felsökningar i el som i växellådor och bromsar. Arbetet är fokuserat kring en dator och det är mycket elektronik.

– Jag tycker det är kul att felsöka. Förr kunde man på ett ungefär säga direkt vad problemet kunde vara, men nu måste man lägga ner mycket tid på att felsöka på riktigt. Det sägs att det tar nio år innan man blir en fullständigt självgående mekaniker.

Läs mer om utbildningen och ansök genom Vilhelmina Lärcentrums hemsida www.vilhelminalarcentrum.se