Wist Last & Buss

Volvo

Därför väljer fler Volvo Hyrlast

Förutsedda toppar, ett nytt uppdrag eller plötsliga driftstopp – det finns många anledningar till att hyra en lastbil eller ett släp. Wists hyrlastflotta växer hela tiden i takt med att efterfrågan ökar på flexibla transporter.
Johnny Karlsson framför en av våra Hyrlast-bilar.
Johnny Karlsson framför en av våra Hyrlast-bilar.

Hej Johnny Karlsson, Hyrlastansvarig på Wist Last & Buss! Hur fungerar Volvo Hyrlast?

– Åkarna ringer oftast till mig och frågar om särskilda biltyper att hyra. De kan även ringa vårt växelnummer eller göra en förfrågan online. När hyrlasten är bekräftad kan vi leverera lastbilen till åkeriets adress eller så hämtar kunden lastbilen eller släpet hos oss. Det beror på var åkaren befinner sig och hur länge man vill hyra.

Vad ingår i Volvo Hyrlasten?

– Alla kostnader som service, skatt, försäkring, däck, besiktning, vägavgifter, värdeminskning och eventuella reparationer. Du som hyr står bara för bränslekostnaden.

Hur ser hyrlastflottan ut? Vilken typ av fordon finns att hyra?

– Distributionsbilar, fjärrbilar, frys- och kylbilar, lastväxlare, sopbilar, flisbilar, timmerbilar, dumperbilar och släp. Vi har upp emot 60 fordon för att täcka de flesta behov. Det finns ingen typisk hyrlastkund, därför behöver flottan vara bred. Alla åkerier som är i behov av ett fordon kan hyra hos oss.

En av de Volvo Hyrlast-bilar som vi kan tillhandahålla. En av de Volvo Hyrlast-bilar som vi kan tillhandahålla.

Vilka fördelar finns med Volvo Hyrlast?

– Den stora fördelen är du kan tacka ja till ett uppdrag som startar idag – trots att du inte har en egen bil. Det kan du lösa med hyrlast under tiden, det är bara att hoppa in och åka! Flexibiliteten är också hög eftersom du avbryter hyran när du vill. Du vet också alltid vad lastbilen eller släpet kommer att kosta. 

Om jag behöver hyra ett fordon, hur snabbt kan jag få hjälp? 

– Direkt!  

Hur länge kan jag hyra?

– I allt från en timme till 364 dagar. Det vanligaste är att hyra någon vecka eller ett antal månader.

Hur har hyrlastflottan utvecklats senaste åren?

– Flottorna växer både hos Wist och andra återförsäljare. Fordonen har också blivit mer specifika. Vi på Wist jobbar nära kunden, de kan få vara med och påverka hur bilen ska se ut – till exempel genom en viss typ av motor eller utrustning. Jag tror hyrlast kommer att fortsätta växa! Åkarna kommer välja hyrlast framför att ha en stående extrabil som kostar pengar. Vi ser redan tendenser på att åkerier hyr i längre perioder istället för att köpa en ny lastbil för ett särskilt uppdrag.

Vill du hyra en lastbil?

Hör av dig till Johnny Karlsson, Hyrlastansvarig på Wist Last & Buss.
Mailjohnny.karlsson@wistlastbuss.com
Telefonnummer: 021- 236 23

Hör av dig till Johnny Karlsson om du behöver hyra en lastbil. Hör av dig till Johnny Karlsson om du behöver hyra en lastbil.