Wist Last & Buss

Volvo

En lysande framtid på Wist Last & Buss

Vinnarskallen har drivit Ante Olofsson genom vinsten i yrkes-SM för mekaniker till en lysande karriär på Wist Last & Buss. Nästa steg i branschen är att förverkliga planerna på att utveckla framtidens ellastbilar på Volvo.

Hur har din resa varit på Wist?

– Jag hade praktik på Wist Last & Buss under gymnasiet och måndagen efter studenten började jag på verkstaden i Östersund. Något år senare flyttade jag till Umeå och då var ett jobb i Wists lokala verkstad bara ett samtal bort. Det går alltid att lösa jobb mellan anläggningarna, det är en trygghet. Dessutom är det en härlig stämning på verkstäderna.

Vilka är dina drivkrafter?

– Jag är intresserad av problemlösning och vill alltid göra något så bra som möjligt. Bägge delarna faller in väldigt bra med mekanikeryrket.

Du har vunnit yrkes-SM i gymnasiet, hur var det?

– Yrkes-SM är en tävling för att garantera kompetensen som gymnasieutbildningarna utlovar. I ett teoretiskt och ett muntligt prov fick vi bevisa våra kunskaper. Tillslut var vi fyra uttagna till ett praktiskt prov där jag vann. Jag har alltid gillat att tävla, och det känns roligt att vara bäst i Sverige i min ålderskategori.

”Det går alltid att lösa jobb mellan anläggningarna, det är en trygghet”

Hur ser du på framtiden?

– Jag siktar på att studera vidare, bli civilingenjör och designa Volvos ellastbilar i framtiden. Då är det väldigt bra att ha mekanikererfarenheterna i ryggen. Dessutom är det ett utmärkt kvällsjobb, få studenter har lika bra inkomst som en lastbilsmekaniker.

 

Denna artikel är från Wist Last & Buss i samarbete med Vilhelmina Lärcentrum. Vill du studera till lastbilsmekaniker? Läs mer och ansök på http://vilhelminalarcentrum.se/utbildningar/