Wist Last & Buss

67 träffar

1 of 4

 • Fredrik Paulsen har tillträtt som ansvarig för Wist hyrlastverksamhet i Sverige.

 • I samband med Sverigepremiären i skidskytte lämnades nycklarna över till en helt ny, toppmodern vallatrailer till svenska skidskytteförbundet där hållbarhet, arbetsmiljö och prestation har varit i fokus. Nu har det svenska vallateamet bästa tänkbara förutsättningar att leverera snabba skidor i många år framöver.

 • Kaunis Irons malmtransporter ska bli fossilfria. Företaget planerar satsa cirka en halv miljard på nya eldrivna lastbilar: Nu är det klart att ekipage på 74 ton från Volvo Lastvagnar ska testas 2023.

 • Efter tätt samarbete med både kunden och Volvo, är Wist Last & Buss premiärförsäljning av en eldriven lastbil ett faktum. I sommar levereras en Volvo FE Electric till återvinningsföretaget Lundstams i Östersund. Det blir då även den första eldrivna lastbilen som rullar regelbundet norr om Dalälven.

 • 2021 var ett omtumlande år för Gabriella Evenfjäll. I juni utnämndes hon till den mäktigaste förebilden bland kvinnor i bilbranschen. I juli fyllde hon 30 år, och blev kidnappad av släkten. Men störst av allt är Elda, dottern som kom till världen 12 september.

 • Skellefteå Lastbilsstation, ett av regionens mest expansiva företag, köper ytterligare 24 nya Volvolastbilar av Wist Last & Buss. Det är andra stora lastbilsköpet Skellefteå Lastbilsstation gör senaste året, för att förnya vagnparken och möta det ökande kundtrycket.

 • Vi är oerhört stolta över vår medarbetare, Gabriella Evenfjäll, som blivit utnämnd till mäktigaste förebilden bland kvinnor i bilbranschen av Motormännens riksförbund och Wayke.

 • Wist Last & Buss ägs av Persson Invest som arbetar för att hela koncernen ska bli helt koldioxidneutral. Det är ett av flera ambitiösa miljömål som Wist eftersträvar.

 • På Ek Trans AB:s sträckor mellan Göteborg-Umeå, Norrköping-Luleå och Stockholm-Umeå går det verkligen att spåra skillnaden i bränsleförbrukning. De nya I-Save-motorerna gör stor skillnad.

 • P&P Anderssons Åkeri AB hittar ständigt nya sätt att spara bränsle. Framgångskonceptet är en Turbo Compound-motor, att hålla koll på däcktryck och minska stressen i trafiken.

 • Fungerar eldrift av tunga lastbilar i minus 44 grader? Nu samverkar Kaunis Iron med Vattenfall, Volvo Lastvagnar, ABB och Wist Last & Buss i ett unikt pilotprojekt för att utveckla framtidens hållbara logistiksystem.

 • Redan i krypåldern började han vistas i sin pappas Volvoverkstad, som låg en trappa under familjens lägenhet. Idag kan Bengt Lundberg se tillbaka på ett helt yrkesliv med Volvos reservdelar. Här möter vi den rutinerade logistik- och lagersamordnaren på Wist Last & Buss.

 • Förutsedda toppar, ett nytt uppdrag eller plötsliga driftstopp – det finns många anledningar till att hyra en lastbil eller ett släp. Wists hyrlastflotta växer hela tiden i takt med att efterfrågan ökar på flexibla transporter.

 • Mellan den 3 och 5 november fick ett antal utvalda kunder chansen att lära sig mer om den senaste generationen av Volvo Lastvagnar. På plats i Sollefteå fanns förutom representanter från Wist Last och Buss experter från Volvo Lastvagnar Sverige samt tre nya lastbilar. – Om ett år kommer vi att börja byta ut våra lastbilar som vi har och därför är det spännande att se vilka nyheter som finns, säger Fredrik Fjellström, Prima Logistik AB i Östersund.

 • För 45 år sedan steg Håkan Nordlander in i Umeå Bilkompanis verkstad, idag Wist Last & Buss Umeå. Där bytte han nötta fjäderblad och heta bromsbelägg bland dåtidens ackordarbetande mekaniker. – Lyxen med farthållare, styrenheter och kameror kunde ingen föreställa sig förr, säger han.

 • Ansökningstrycket till lärlingsutbildningen på Vilhelmina Lärcentrum är rekordhögt. - Många ser möjligheten att prova en ny inriktning i livet, säger Mats Karlsson Ek, vd på Wist Last & Buss.

 • Våra verkstäder och butiker utgör en viktig del i samhällsapparaten genom att vi håller lastbilar, bussar och släp rullande på vägarna. Våra kunder, som använder våra produkter till att transportera mat, medicin, förnödenheter och personer utgör också en viktig del i samhället. För att fortsatt kunna upprätthålla en normal service till våra kunder, samt att vi är måna om både våra anställda och kunder vidtar vi därför extra försiktighetsåtgärder i samband med Corona-virusets framfart.

 • Under våren 2019 trädde en nykomling in i Wist verkstad i Luleå. Den unika lyften lyfter hela ekipage på upp till 35 ton/lyft vilket ger ett bättre flöde i verkstaden.

 • Skytteltrafik dygnet runt 365 dagar om året i tunga transporter med en totalvikt upp till 90 ton. Malmtransporterna i Kaunisvaara i Pajala är ett unikt kunduppdrag för Wist Last & Buss.

 • Ett förebyggande servicearbete för att förhindra att ett fordon blir stillastående kräver servicekoordinatorer med järnkoll. I Umeå sitter Lillian Hansen och bevakar statusen på kundernas fordon via digitala system och bokar in service när det fungerar bäst för kunden. – Det handlar om kundens inkomstkälla. Det ska bara fungera, och vi ska göra allt vi kan för att det ska bli så bra som möjligt, säger Lillian.

67 träffar

1 of 4