Västanhede trafik väljer Wist och Volvo

När Västanhede Trafik AB i Avesta skulle köpa in nya bussar förra året valde man Wist. Och det gjorde man framförallt för den nya verkstaden som till viss del är anpassad för bussföretaget. – Wist är flexibla och servar våra bussar på kvällstid när vi ändå står stilla, säger VD Tomas Ramsell.
Leverans av bussar till Västanhede trafik. På bilden ses personal från både Västanhede och Wist.

Leverans av bussar till Västanhede trafik. På bilden ses personal från både Västanhede och Wist.

Västanhedes bussar på rad

Wist levererade förra året nya Volvobussar till Västanhede Trafik AB. Det handlar om så många som åtta fordon och alla servas de på Wists nya verkstadsanläggning i Avesta.

– Den nybyggda verkstaden är flexibel och till viss del anpassad för oss, berättar Tomas Ramsell. Den har en bussdel med fordonslyftar plus att personalen är utbildade på våra modeller och ger oss väldigt bra service. Detta stärker vårt samarbete med Wist och är en verkligt viktig parameter när det gäller var vi ska lägga våra affärer.

 

”Volvo har en kvalitetsprodukt”

Västanhede Trafik har i takt med att de mer och mer går över till linjetrafik successivt bytt från andra märken till Volvo, berättar Tomas Ramsell.
– Volvo har en kvalitetsprodukt och efter- marknaden är väldigt bra. Samarbetet med Wist fungerar som det ska, vi får bussarna levererade precis efter vår uppdragsgivare Dalatrafiks önskemål. Helt enligt anbudsförfarande och dessutom alltid i tid.

Besök i den tyska fabriken

Tomas Ramsell vill gärna framhålla en ”bonusbra sak”, som han uttrycker det.
– Wist erbjöd oss att följa med till Volvofabriken i Tyskland och kravspecificera bussarna på plats. Resan var väldigt välplanerad och besöket gjorde ett bra intryck på oss, avslutar Tomas Ramsell.