Arlandastad: Ny anläggning där behovet är som störst

Området kring Arlanda har utvecklats enormt och idag finns där en mängd av verksamheter med tunga transporter. Något som lett till ett stort behov av de tjänster som Wist erbjuder.
Arlandastad under byggnation

Arlandastad under byggnation

– Vi följer kundernas och marknadens utveckling. Det innebär att vi etablerar oss där våra kunder finns, säger vd Mats Karlsson Ek.

Grunden till nyetableringen i Arlandastad är enkel, menar Mats – för att ha nöjda kunder måste man finnas där kunderna finns.

– Under de senaste 5-10 åren så har området runt Arlanda formligen exploderat vad gäller verksamheter med tunga transporter. Man har etablerat ett logistiknav där det är otroligt mycket fordon som rör sig och behöver service och underhåll.

En ny anläggning har legat i företagets pipeline under en längre tid och när man skulle välja plats att bygga på var det läget som avgjorde.

– Vi tittade på flera olika områden innan vi bestämde oss för Arlandastad. Här har vi hittat en placering som fungerar väldigt bra med både tillfarter och avfarter för kundernas stora fordon, säger Mats och berättar att även flygplatsens utveckling spelade en stor roll.

– Sveriges största flygplats växer fortfarande. Kollektivtrafikutvecklingen och andra transporter kommer driva ett behov som gör att våra kunder behöver mer hjälp i området.

Från tidig morgon till sen kväll

Flytten innebär i första hand att förmågan att både serva och reparera närmare kunderna ökar, berättar Mats.

– Vi finns närvarande med säljande personal också, mer än tidigare, och vi har en tillgänglighet där vi jobbar från tidig morgon fram till midnatt. Nu finns vi nära och har öppet när de behöver oss. På plats i anläggningen i Arlandastad finns kompetenser både på lastbilar och bussar, och det är skarpt läge redan från start.

– Vi har tränat in personalen på anläggningar som vi har på andra orter, så vi startar direkt med ett gäng som är inkörda och välutbildade på produkterna, säger Mats och fortsätter:

– En del i hela satsningen är att vi utvecklar det samarbete som vi inledde med en fristående verkstad i Knivsta för några år sedan. Ett samarbete som blev ett samägande för att nu bli den nya anläggningen. Vi har genom det samarbetet funnits förankrade i området och har en trogen skara kunder med oss från början. Vi känner oss väl rustade och trygga med satsningen.

Bussar är framtiden

På Wist har man en strategi som innebär att företaget ständigt ska utvecklas.

– När det gäller tunga fordon ser vi att det finns ett stort transportbehov, och framförallt satsar vi nu extra mycket på bussar. Vi vet att kollektivresandet kommer öka och att behovet utav busstransporter kommer öka i framtiden. Lastbilar är den dominerande delen av vår verksamhet, men vi satsar ändå mer på bussar än vad många andra gör. Vi tror på att det är en viktig del i framtiden. Trots utveckling och tillväxt, och det faktum att man nu flyttar till en stor anläggning, påpekar Mats att de vill fortsätta uppfattas som den lilla anläggningen i Knivsta, där kunderna har nära till personalen.

– Vi vill känna kunderna och ha en nära relation med dem. Vi jobbar för att varje kund ska känna sig välkommen, sedd och som en del i familjen.