Benny Sundström: Den nya anläggningen gör oss effektivare

Benny Sundström är en av Arlandaanläggningens 8 mekaniker. Han har jobbat som mekaniker hos Wist i 13 år och tillsammans med sina kollegor står han väl rustad att möta kundernas högt ställda krav. – Vi har god kunskap samtidigt som vi är intresserade av det vi gör och måna om kunderna. Allting vi gör bygger på intresse, och det tror jag är en anledning till att många vänder sig till oss.
Benny Sundström, mekaniker. – Nya anläggningen blir ett jättelyft.

Benny Sundström, mekaniker. – Nya anläggningen blir ett jättelyft.

Benny har varit mekaniker under hela sitt yrkesverksamma liv och har främst jobbat på Wists anläggning i Avesta. När erbjudandet om att börja på den nya anläggningen i Arlandastad gick ut till de anställda behövde han inte fundera länge.
– När mejlet kom så sökte jag direkt. Jag var sugen på att hoppa på något nytt och se något annat.
Arbetsuppgifterna är de samma, men verkstaden, staden och arbetskamraterna är helt nya, berättar Benny som flyttade till Upplands Väsby för jobbet skull.
– Det blev en nystart och nu när vi kommer igång ordentligt så känns det väldigt roligt och spännande. Det är absolut ett jättelyft, både för mig och för Wist, säger Benny och fortsätter: – Wist har ju vuxit något fantastiskt sedan jag började. Det utökas med nya verkstäder hela tiden, vanligtvis genom uppköp av befintliga återförsäljare. Det här är den enda verkstaden som startats upp från grunden och det är kul att vara med på den resan!

Färdskrivarackreditering

I verkstaden på Arlandaanläggningen ägnar sig Benny främst åt service och färdskrivare.
– Färdskrivarna måste kontrolleras, besiktigas och kalibreras efter två år. För att få utföra den typen av besiktningar måste man vara ackrediterad, det är väldigt strikta lagkrav och regler som ska följas, säger Benny som tillsammans med tre andra i verkstaden har utbildats i ämnet.
– Vi har våra specialområden, men vi mekaniker är allkunniga och kan stötta där det behövs, fyller han i.
Den nya tekniken, de större, bättre anpassade lokalerna och den ökade tillgängligheten lyfter han sedan som några av de största fördelarna med den nya verkstaden.
– Det underlättar vår vardag enormt, det är en väldig skillnad och nu kan vi jobba effektivare. Vi erbjuder såklart samma bredd och kunskap här som i våra tidigare lokaler, men nu är vi mer tillgängliga. Vi vet hur viktigt det är för våra kunder att deras lastbilar och bussar inte står stilla och vi gör allt för att de snabbt ska rulla igen.

”De satsar på oss anställda”

Att mekanikerna får många möjligheter till vidareutbildning och kompetensutveckling uppskattas av de anställda.
– Det har blivit många kurser under åren på Wist, och det är kul att de satsar på oss anställda. Maskinerna utvecklas hela tiden, därför måste vi det med.
Benny spår att han och kollegorna kommer få besök av många kunder, både befintliga och nya ansikten, som vill ta en titt i den moderna anläggningen.
– Jag tror att många är nyfikna på att se hur vi har det och de vill säkert komma hit och kika. Så det vill väl till att vi sköter oss så de kommer tillbaka, skrattar Benny.