Alt text

Den viktigaste delen i maskineriet är våra anställda

#viärWist

Henrik Södergren sitter på kanten till smörjgropen på verkstaden i Arlandastad.

Teamledare Verkstad i Arlandastad

Henrik - Slår hål på myter om yrket

Henrik Södergren på Wist Last & Buss i Arlandastad sticker hål på några av de myter som finns om yrket som lastbilsmekaniker.

Gabriella Evenfjäll

Mekaniker

Gabriella - Det är spännande hela tiden

Det startade med en annons på Facebook. Det fick Gabriella Evenfjäll att göra en helomvändning i sitt yrkesliv och gå från lastbilschaufför till mekaniker.

– När jag såg annonsen visste jag direkt att det var det här jag ville göra.

Gabriella blev lastbilsmekaniker genom Vilhelmina Lärcentrum och Wist Last & Buss utbildning. Det här är hennes historia.

– Jag körde lastbil tidigare, men ledsnade på det. Jag ville ha mer variation och idag lär jag mig något nytt varje dag. Det är spännande hela tiden, säger Gabriella Evenfjäll som idag jobbar på Wist Last & Buss verkstad i Östersund.

Läs mer om Gabriella och jobbet som lastbilsmekaniker Läs mer om Gabriella och hur en annons på Facebook gav en ny karriär Läs mer om en dag på verkstaden för Gabriella
Dan Björnerfjord

Servicemarknadschef i Arlandastad

Dan - Goda utvecklingsmöjligheter i modern, tung verkstad

Dan Björnerfjord började som mekaniker och är idag servicemarknadschef på Wist Last & Buss vid Arlandastad. Nu söker han fler mekaniker som har drivet och lusten att utvecklas. ”Genom Volvos utbildningsprogram finns stora möjligheter och vi håller inte tillbaka någon. Tvärtom ser vi kompetensutveckling som en investering i verksamheten.”

Läs mer om Dan
Mikael Söderlind - Servicemarknadschef i Örnsköldsvik

Teamledare Reservdelar i Skellefteå

Lillemor - trivs med utmaningarna som teamledare

Lillemor Lindberg arbetar som teamledare och ansvarar för butik och reservdelsavdelningen på Wist Last & Buss i Skellefteå. Hon tycker att kundmötena är det bästa med arbetet, men också den största utmaningen. ”Kunderna är beroende av att deras fordon rullar och vårt uppdrag är att hjälpa dem till så korta stillestånd som möjligt”.

Läs mer om Lillemor
Alt text

Bussäljare

Tony - Från nyckelmekaniker till bussäljare

Nyckelmekaniker är Volvokoncernens högsta steg för mekaniker för lastbilar och bussar. Tony Althén arbetade som nyckelmekaniker på Wist Last & Buss i Uppsala i fyra år innan han vidareutbildade sig till bussäljare. Då kunde han förena sin sociala kompetens med sina yrkesskickligheter som mekaniker.

Läs mer om Tony
Mikael Söderlind - Servicemarknadschef i Örnsköldsvik

Servicemarknadschef i Örnsköldsvik

Mikael - ny servicemarknadschef i Örnsköldsvik

Sommaren 2017 rekryterade vi en ny servicemarknadschef till vår anläggning i Örnsköldsvik. Han är ny hos oss (om man nu kan säga att nästan ett helt år är ny), men har en gedigen bakgrund i branschen.

Läs mer om Mikael
Alt text

Busstekniker i Östersund

Tobias - ställer diagnos på bussar och gillar bubblor

Tobias Rehn Forss är busstekniker vid Wist Last & Buss i Östersund. Utanför den stora verkstadshallen är det ibland lite av akuten-dramatik, när Tobias kommer med diagnosdatorn för att se vad som är på tok med en nyinkommen patient. – Bussar kan inte stå en hel dag och vänta på sin tur, de har tider att passa, så jag kollar vad som är fel och så bokar vi en tid i verkstaden, säger Tobias.

Läs mer om Tobias