Alt text

Den viktigaste delen i maskineriet är våra anställda

#viärWist

Håkan Nordlander

Arbetsledare verkstad

Håkan - ett helt liv ägnat i verkstaden

För 45 år sedan steg Håkan Nordlander in i Umeå Bilkompanis verkstad, idag Wist Last & Buss Umeå. Där bytte han nötta fjäderblad och heta bromsbelägg bland dåtidens ackordarbetande mekaniker.

 

– Lyxen med farthållare, styrenheter och kameror kunde ingen föreställa sig förr, säger han.

Läs mer om Håkan
Lillian Hansen

Servicekoordinator

Lillian: "Allt bygger på relationer"

Ett förebyggande servicearbete för att förhindra att ett fordon blir stillastående kräver servicekoordinatorer med järnkoll. I Umeå sitter Lillian Hansen och bevakar statusen på kundernas fordon via digitala system och bokar in service när det fungerar bäst för kunden.


 – Det handlar om kundens inkomstkälla. Det ska bara fungera, och vi ska göra allt vi kan för att det ska bli så bra som möjligt, säger Lillian.

Läs mer om Lillian
Ako Haidar

Jourmekaniker

Ako - en dag på jobbet

Efter att ha arbetat i nästan 15 år på Wists verkstad i Västerås blev Ako Haidar förra året ny i jourteamet. Förutom sitt vanliga verkstadsjobb kan han när som helst få ett akutlarm. Då måste han lägga allt åt sidan och kasta sig ut på vägarna i den specialutrustade jourbilen.

 

- Det är ett spännande jobb, säger han. Man måste lösa problemen på plats och det är en utmaning. Jag lär mig nya saker varje dag.

Läs mer om Ako
Gabriella Evenfjäll

Mekaniker

Gabriella - Det är spännande hela tiden

Det startade med en annons på Facebook. Det fick Gabriella Evenfjäll att göra en helomvändning i sitt yrkesliv och gå från lastbilschaufför till mekaniker.

– När jag såg annonsen visste jag direkt att det var det här jag ville göra.

Gabriella blev lastbilsmekaniker genom Vilhelmina Lärcentrum och Wist Last & Buss utbildning. Det här är hennes historia.

– Jag körde lastbil tidigare, men ledsnade på det. Jag ville ha mer variation och idag lär jag mig något nytt varje dag. Det är spännande hela tiden, säger Gabriella Evenfjäll som idag jobbar på Wist Last & Buss verkstad i Östersund.

Läs mer om Gabriella och jobbet som lastbilsmekaniker Läs mer om Gabriella och hur en annons på Facebook gav en ny karriär Läs mer om en dag på verkstaden för Gabriella
Dan Björnerfjord

Servicemarknadschef i Arlandastad

Dan - Goda utverklingsmöjligheter i modern, tung verkstad

Dan Björnerfjord började som mekaniker och är idag servicemarknadschef på Wist Last & Buss vid Arlandastad. Nu söker han fler mekaniker som har drivet och lusten att utvecklas. ”Genom Volvos utbildningsprogram finns stora möjligheter och vi håller inte tillbaka någon. Tvärtom ser vi kompetensutveckling som en investering i verksamheten.”

Läs mer om Dan
Mikael Söderlind - Servicemarknadschef i Örnsköldsvik

Teamledare Reservdelar i Skellefteå

Lillemor - trivs med utmaningarna som teamledare

Lillemor Lindberg arbetar som teamledare och ansvarar för butik och reservdelsavdelningen på Wist Last & Buss i Skellefteå. Hon tycker att kundmötena är det bästa med arbetet, men också den största utmaningen. ”Kunderna är beroende av att deras fordon rullar och vårt uppdrag är att hjälpa dem till så korta stillestånd som möjligt”.

Läs mer om Lillemor
Mikael Söderlind - Servicemarknadschef i Örnsköldsvik

Servicemarknadschef i Örnsköldsvik

Mikael - ny servicemarknadschef i Örnsköldsvik

Sommaren 2017 rekryterade vi en ny servicemarknadschef till vår anläggning i Örnsköldsvik. Han är ny hos oss (om man nu kan säga att nästan ett helt år är ny), men har en gedigen bakgrund i branschen.

Läs mer om Mikael
Alt text

Busstekniker i Östersund

Tobias - ställer diagnos på bussar och gillar bubblor

Tobias Rehn Forss är busstekniker vid Wist Last & Buss i Östersund. Utanför den stora verkstadshallen är det ibland lite av akuten-dramatik, när Tobias kommer med diagnosdatorn för att se vad som är på tok med en nyinkommen patient. – Bussar kan inte stå en hel dag och vänta på sin tur, de har tider att passa, så jag kollar vad som är fel och så bokar vi en tid i verkstaden, säger Tobias.

Läs mer om Tobias