Wist Last & Buss presenterar i samarbete med
Vilhelmina lärcentrum en lärlingsutbildning

Lastbilsmekaniker hösten 2020

Visste du att det är en stor brist på mekaniker på arbetsmarknaden både för personbilar och lastbilar? Vi och våra kollegor i branschen letar ständigt efter kompetenta mekaniker till våra verkstäder och kommer ha ett stort behov av att anställa efter att Corona-krisen är över. För att säkerställa återväxten av mekaniker har vi tagit fram en lärlingsutbildning tillsammans med Vilhelmina lärcentrum.
Slutförd utbildning med godkända betyg leder till provanställning hos oss.

Utan lastbilar stannar världen. Vi får den att gå runt!

Vad händer om all lastbilstrafik skulle stanna upp? Inom bara ett par dagar får vi brist på mediciner och rent vatten. Efter ytterligare några dagar skulle butikerna vara tomma på varor och gatorna fulla av sopor. Vid vår serviceställen arbetar många medarbetare med att se till att lastbilarna hålls rullande på vägarna, med så få stillestånd som möjligt.

Vi behöver bli fler och satsar därför på att utbilda nya mekaniker. Kanske just du funderar på vad du vill arbeta med? Du kanske redan har ett arbete, men funderar på att byta inriktning. Mekanikeryrket är inte längre som det var tidigare, det är inte lika tungt och smutsigt. Vi har många tekniska hjälpmedel och mycket av arbetet handlar om teknik.

Vi har nu kört utbildningar i flera år och det är dags för ytterligare en utbildningsomgång som startar hösten 2020.

Nyhet: Teorin kan genomföras i antingen Vilhelmina eller Uppsala.

Studietid: 2020-10-12 - 2021-05-21 (32 veckor)

Webbaserad teori och fjärrmöten (5v) och teori på plats i Vilhelmina eller Uppsala (5v) kombineras med praktik på Wist-verkstad (22v). Teorin i Vilhelmina eller Uppsala ges 3v i starten och 2v i samband med utbildningens avslutning. Teoriort är beroende på var i landet du bor.

Det är möjligt att jobba två lärlingar per verkstad eftersom det i huvudsak är stora verkstäder som vi använder i utbildningen.

Lärlingsorter: Kiruna, Gällivare, Luleå, Piteå, Skellefteå, Lycksele, Umeå, Örnsköldsvik, Avesta, Uppsala, Arlandastad och Västerås

Antal platser: 12 st

Provanställning: Klarar du utbildningen med godkända betyg så väntar 6 månaders provanställning hos Wist, med goda chanser till fortsatt jobb.

För mer information och ansökan, gå in på Vilhelmina lärcentrums hemsida www.vilhelminalarcentrum.se