HALLO DÄR !

Möt Hanna Johansson - Servicechef i Nybro
Hanna Johansson, Servicechef Nybro

Vad arbetar du med?

– Jag är servicechef på Finnvedens Lastvagnar i Nybro sedan 2020. Det är en väldigt varierande tjänst där jag bland mycket annat sköter lagret, kundmottagning samt fakturering och har personalansvar.

Men du har flera år på Finnvedens Lastvagnar att blicka tillbaka på?

– Ja, jag har varit här i tio år nu. Det började med ett tips från en lastbilskörande släktning om att Finnvedens Lastvagnar sökte folk. Då fick jag jobb på lagret och sedan dess har jag arbetat med det mesta, bortsett från verkstaden. Att ha haft flera olika roller tidigare är en stor fördel och det har gett mig många erfarenheter som jag har nytta av idag.

Vad är det bästa med din nuvarande roll?

– Variationen helt klart. Nybro är ju en lite mindre ort och då får man hjälpas åt med det mesta och stötta upp där det behövs. Det gör att den ena dagen aldrig är den andra lik, men också att vi har blivit ett väldigt sammansvetsat team med familjär stämning. Sen gillar jag också att man alltid är nära kunderna och deras vardag.

Hur har yrket förändrats från ditt perspektiv?

– Fordonen blir smartare hela tiden, vilket innebär att det skiftar över mer och mer till databaserat jobb för oss. Utvecklingen går ju fort och fel som kunde vara mer förekommande för några år sedan kan plötsligt vara helt eliminerade tack vare nya framsteg.