Volvo
×

Grattis Skövde!

Intresset var stort när Finnvedens Lastvagnar bjöd in till öppet hus den 6 oktober för att fira den nya fullserviceanläggningen på Södra Aspelundsvägen i Skövde. Nästan alla var på plats; kunder, chefer från Volvo Lastvagnar, politiker och kommunala tjänstemän, byggherrar, entreprenörer, anställda och deras anhöriga samt nyfiken allmänhet.

Festligheterna inleddes med lunch och rundvandring i det som koncernchefen och ägaren, Bengt Liljedahl, benämnde som ”Europas modernaste serviceanläggning i sitt slag”.

Asfaltsplanen utanför bjöd på provkörningar av de senaste nyheterna från Volvo och nostalgitrippar i form av äldre lastvagnar. Ett uppställt lastbilsflak i verkstaden fungerade som scen och härifrån genomfördes den officiella invigningen och bandklippningen. Innan dess passade kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson på att berätta att Skövde är en av Sveriges tio främsta städer sett till befolkningstillväxt. ”Ett näringsliv som vill investera här är avgörande”, poängterade hon.

Niclas Johnson, servicemarknadschef på Volvo Lastvagnar i Sverige, tog tillfället i akt och gratulerade kunderna i Skaraborg, som han ser som de stora vinnarna på den här satsningen. Finnvedens Lastvagnars VD, Anna Liljedahl, berättade om bolagets strävan att i alla lägen erbjuda den service och tillgänglighet som krävs för att kunderna på ett bekymmersfritt sätt ska kunna hålla sin fordonsflotta rullande. ”Moderna lokaler är också viktigt för att locka den bästa personalen”, sa hon.

En dag som denna var förstås platschefen Anders ”Skalman” Gustavsson en av huvudpersonerna. Han och medarbetarna i Skövde ska nu se till att det blir ’verkstad’ på riktigt i de nya lokalerna och han passade på att tacka alla närvarande. Festligheterna fortsatte under kvällen med cirka 200 inbjudna gäster. På några få timmar  hade verkstadslokalerna förvandlats till en stämningsfull festlokal. Glasen fylldes av bubbel och tre välkomponerade rätter landade efter hand på gästernas tallrikar, allt medan rockbandet Rydell & Quick intog scenen i en fartfylld roadshow med passande lastvagnstema.

Tack alla för ni bidrog till denna minnesvärda dag. Och än en gång grattis Skövde!