Volvo
×

Finnvedens Lastvagnar bygger nytt i Ängelholm

”Vi anpassar till morgondagens fordon!”

Finnvedens Lastvagnar bygger en modern fullserviceanläggning anpassad för framtidens tyngre och längre fordon. Första spadtaget sker den 6 maj.

– Ängelholm är ett strategiskt viktigt område för oss. Regionen har en stark tillväxt, och många av landets större åkerier är placerade här, säger Anna Liljedahl, vd för Finnvedens Lastvagnar.

Med ett strategiskt läge utmed E6 blir anläggningen i Ängelholm en lättillgänglig och naturlig mötesplats för regionens åkerier. För Finnvedens Lastvagnars kunder är det avgörande med tillgängligheten på deras fordon, vilket ställer ökade krav på att kunna serva och reparera allt mer effektivt.

– Vi har lagt stort fokus på effektiva flöden för att snabbt och enkelt kunna utföra alla typer av arbeten. Skeppen är längre och bredare för att motsvara dagens och morgondagens fordon samtidigt som utrustningen är bättre anpassad till dagens teknik, säger Anna Liljedahl.

Finnvedens Lastvagnar är en av landets största privata återförsäljare av Volvo Lastvagnar med 20 anläggningar i södra Sverige. Satsningen i Ängelholm omfattar 35 200 kvadratmeter mark, varav 4 200 kvadratmeter bebyggs av en komplett skadeverkstad, en tvätthall, servicegrop, reparationsgrop, fyra hela skepp för allmänverkstad och två halva skepp.

Måndagen den 6 maj klockan 13.00 tas det första spadtaget av Anna Liljedahl, vd för Finnvedens Lastvagnar AB. Medverkar gör även ledningen för Finnvedens Lastvagnar och moderbolaget Liljedahl Group AB, fastighetsbolaget Liljedahl Group Fastigheter samt byggentreprenören PEAB med koncernchef Jesper Göransson. Från Ängelholms kommun deltar kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg.

För ytterligare information, kontakta:
Anna Liljedahl, vd Finnvedens Lastvagnar AB, 036-32 81 57

Finnvedens Lastvagnar är en av landets ledande privata återförsäljare av Volvo Lastvagnar med 20 anläggningar i södra Sverige. Företaget omsätter cirka 1 miljard SEK och har cirka 330 medarbetare. Läs mer: www.finnvedenslast.se

Liljedahl Group är en familjeägd bolagsgrupp med sju helägda innehav: Elcowire Group, LWW Group, Hörle Wire Group, LMT Group, Finnvedens Lastvagnar, Finnvedens Bil och Liljedahl Group Fastigheter. Liljedahl Group är även största ägare i noterade bolaget
Bufab AB (publ). Koncernen omsätter cirka 12 miljarder SEK och har drygt 1400 anställda. Läs mer: www.liljedahlgroup.se