Volvo
×

TIDIGARE VISTA-FINALIST JOBBAR NU I VIMMERBY!

I augusti började Abbas Sobhanisanborji som mekaniker i Vimmerby. Tidigare har han arbetat i Iran, där han blev en av finalisterna i Vista World Championship.

De senaste femton åren har Abbas Sobhanisanborji arbetat i en verkstad i staden Masshad i Iran. Men han blev sugen på nya utmaningar. När han såg att vännen Rahim Haghgoo fått arbete på Finnvedens Lastvagnar i Jönköping bestämde han sig för att söka en mekanikertjänst i Vimmerby.

– Jag trivs här. Det är en hög teknisk nivå i verkstaden och arbetsschemat är bra. Jag kombinerar jobbet med studier i svenska på SFI och det fungerar jättebra, berättar han.

Abbas Sobhanisanborji är en framstående mekaniker som varit en av finalisterna i Vista World Championship i Brasilien 2017/18. Nu ser han fram emot att tävla igen, tillsammans med sin Jönköping-kollega Rahim.

– Tävlingen är tuff och svår, men väldigt bra för att öka sin kunskap. Jag gillar verkligen att få dela yrkeserfarenheter med mekanikerna i tävlingen. Det är väldigt lärande, avslutar han.

Fakta VISTA

VISTA startade 1957, ursprungligen som en tävling för Volvotekniker i Sverige. Idag är det den största tävlingen för efter- marknadspersonal i världen. VISTA 2017–2018 är den största tävlingen än, med över 19 700 deltagare från över 90 länder.

VISTAs huvudmål är att uppmuntra lagarbete, bygga laganda och stolthet och uppmuntra självförbättring och kompetensutveckling. Genom VISTA utbildar tusentals människor över hela världen sig att bli bättre på vad de gör varje dag.