KRAFTFULLA INNOVATIONER I NYTT MODELLPROGRAM

Ständigt snabbare leveranstider ökar kraven på transportbranschen. Fordonen behöver bli ännu effektivare, säkrare, bekvämare och mer konkurrenskraftiga. Därför lanserar Volvo Lastvagnar ett nytt modellprogram för Volvo FM, FH, FH16 och FMX. De nya modellerna som nu börjar säljas i Sverige har utvecklats för att maximera förarens möjligheter att kunna sköta sitt jobb effektivt, säkert och ansvarsfullt. Alla modeller – Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM och Volvo FMX – har ett nytt, flexibelt förargränssnitt med en digital och dynamisk instrumentpanel som ger föraren relevant information i varje situation. Dessutom har både Volvo FM och FMX nya hytter som ger förarna mer utrymme och förbättrad direktsikt.

Modellprogrammet_beskuren_1860x1050

Ulf Rudolfsson, Försäljningschef Finnvedens Lastvagnar

I Volvo Lastvagnars nysläppta generation av lastbilar sätts föraren i fokus. Det har lett till funktioner som ökar säkerheten, sikten, ergonomin och komforten – allt för en hög produktivitet och arbetsglädje. Bland annat har Volvo FM fått en helt ny hytt med upp till en kubikmeter extra utrymme. – Förarna är enormt viktiga för åkerierna, därför är det viktigt att lastbilshytten blir en säker, trivsam och ergonomisk arbetsplats. Alla modeller har fått uppdateringar både exteriört och interiört med ett stort förarfokus, säger Ulf Rudolfsson, Försäljningschef Finnvedens Lastvagnar. 

Branschens bästa sikt

Volvo FM har fått en större vindruta, nya speglar, nya strålkastare, smalare A-stolpe samt en lägre dörrlinje. För extra säkerhet går det även att få en dödavinkelkamera på passagerarsidan som tillval. Volvo FM har också en ny ratt med tiltfunktion och förbättrad instrumentpanel med en helt digital instrumentdisplay. – Säkerhet har alltid varit ett kärnvärde för oss, och den senaste generationen uppfyller det väldigt väl. De sluttande sidrutorna och dödavinkelkameran på Volvo FM är ett bra exempel på det, menar Ulf Rudolfsson.

Absolut världsklass

Volvo Lastvagnar fortsätter att ha ett brett utbud av motorer att välja mellan, som stödjer drivmedel som LNG, CNG, RME, HVO, diesel med flera. Inte minst Volvo FH och FM med LNG-motorer, något som är hett eftertraktat av Finnvedens Lastvagnars kunder. – Vi märker ett stort intresse för just LNG, särskilt i fjärrtrafik. Men vi känner oss trygga med att vi har bilar som löser alla våra kunders behov i alla segment. Det nya modellprogrammet har innovationer i absolut världsklass. Här finns en bil för alla, med motoralternativ från 330 till 750 hk. Allt detta tillsammans med våra nuvarande Classic-modeller gör vårt totalerbjudande oerhört attraktivt och konkurrenskraftigt.

Försäljningen är i full gång och intresset för de nya modellerna är stort. De första beställningarna är lagda och vi ser fram emot att få leverera många av den nya generationens lastbilar till våra kunder, avslutar Ulf Rudolfsson. 

Volvo FM interiör

UTFORSKA INTERIÖREN I VOLVO FM

Utvecklingen är oerhört tydlig när du kommer in i Volvo FM. Den är annorlunda – men ändå väldigt välbekant. När du sätter dig i förarstolen finns allt där du förväntar dig. Tiltfunktionen hjälper dig att hitta den perfekta rattpositionen och din hand hamnar helt naturligt på I-Shift-växelspaken som är snyggt integrerad i stolen. Sikten från förarstolen är svårslagen – dörrlinjen är låg, fönsterytorna är generösa och varje del av hytten är utformad för att ge dig full kontroll. Förargränssnittet är däremot helt nytt och utformat för att hjälpa dig att hålla händerna på ratten och ögonen på vägen. Det ger dig full kontroll över allt som krävs för att både göra jobbet på rätt sätt och hålla dina marginaler.

Läs mer om nya Volvo FM här

Volvo FH16

Upptäck nya Volvo FH16 – den perfekta balansen av kraft och komfort

När du inte nöjer dig med annat än det bästa för livet på vägen. Volvo FH16 ger dig tillgång till den kraft du behöver för att arbeta effektivt och en komfort som gör det mindre påfrestande. Den är en branschikon och ett pålitligt verktyg och är nu bättre än någonsin. Den hanterar dessutom tågvikter upp till 325 ton vid behov.

Läs mer om nya Volvo FH16 här