NYHETER OCH DRIV

Hyrlast skapar fexibel fordonsflotta

Hyrlast skapar flexibel fordonsflotta

När kraven på flexibilitet ökar för åkerierna blir hyrlast lösningen. Fenomenet växer genom att fler upptäcker fördelarna med lättillgängliga fordon utan omkostnader.

– Med hyrlast slipper du att ha en stående reservbil, säger Fredrik Dragestam, ansvarig för hyrlast på Finnvedens Lastvagnar.

Läs mer

EVENT

Anmäl dig till Höstens Seminarium!

En kväll med oss och Volvo Lastvagnar.

Läs mer

FORSKNINGSPROJEKTET SOM SÄTTER STOPP FÖR VIBRATIONSSKADOR

"MASKINER SKA INTE SKADA MÄNNISKOR"

Vibrationsskador är den vanligaste orsaken till arbetssjukdom i Sverige. Men nu får det vara nog. Det är dags att sätta ny standard och ställa krav på maskintillverkarna, menar vibrationsforskaren Hans Lindell. I samarbete med Finnvedens Lastvagnar testas nya maskiner med lägre vibrationer.

Läs mer

Experterna svarar

Vad tror ni om LNG som framtidens Drivmedel?

 

Läs om vad våra experter tycker i den aktuella frågan.

Läs mer

Artikel 2019-05-02

Allt fler väljer biolng, flytande biogas

Intresset för flytande biogas, BioLNG, ökar i takt med att det blir svårare att få tag på ren HVO. Men för att satsa på BioLNG gäller det också att rätt förutsättningar finns.

– Vi samarbetar nära gasbranschen och utbudet av tankstationer har börjat växa, säger Jan Strandhede, ansvarig för introduktionen av gasbilar på Volvo Lastvagnar i Sverige.

Läs mer

Artikel 2019-04-29

Nya Volvo Connect sparar tid

Dynafleet var gårdagens lösning. Nu samlar Volvo alla digitala tjänster i ett system. Jonas Stark på Börje Svenssons åkeri i Kalmar har testkört och utvecklat nya Volvo Connect.

– Största fördelen är att vi kan samordna lastbilarna på ett bättre sätt, det sparar mycket tid.

Läs mer

Artikel 2019-04-29

Fin utmärkelse till Vimmerby och Ljungby

Finnvedens Lastvagnar i Vimmerby och i Ljungby är vinnare i Volvo Lastvagnars servicetävling Volvo Trucks Service Market Race. Med många nöjda kunder och ett högt antal sålda serviceavtal ökar chanserna att kamma hem vinsten. Förutom äran att ha Volvo Lastvagnars nöjdaste kunder är priset en resa till Island.

Läs mer
Finnvedens Lastvagnar bygger nytt i Ängelholm

Finnvedens Lastvagnar bygger nytt i Ängelholm

”Vi anpassar till morgondagens fordon!”

Finnvedens Lastvagnar bygger en modern fullserviceanläggning anpassad för framtidens tyngre och längre fordon. Första spadtaget sker den 6 maj.

– Ängelholm är ett strategiskt viktigt område för oss. Regionen har en stark tillväxt, och många av landets större åkerier är placerade här, säger Anna Liljedahl, vd för Finnvedens Lastvagnar.

Läs mer

Kundcase 2018-12-16

Sveriges första fossilfria åkeri

I Skara ligger ett av Sveriges första fossilfria åkerier. Namnet är EA Åkeri och de har sedan 1963 transporterat livsmedel som chark, kyckling, fisk och skaldjur. Stefan Nyman berättar om EA Åkeris resa från en mindre aktör till var de befinner sig idag.

Läs mer

Artikel 2018-12-16

Högt tryck på verkstaden i Jönköping

Efter ombyggnationen 2017 har Finnvedens verkstad i Jönköping högre kapacitet än någonsin. Nu startar arbetet med ”one stop service” och nytt för i år är även två års garanti på reservdelar.

Läs mer

Artikel 2018-12-16

Effektivisera din färdskrivare

Visste du att Finnvedens Lastvagnar kan hjälpa dig att lösa dina färdskrivarproblem? Patrik Eriksson berättar om hur du kan hitta bra arbetssätt efter dina behov och förutsättningar.

Läs mer
EXPERTERNA SVARAR

EXPERTERNA SVARAR

Vilka frågor är viktiga att den nya regeringen driver för transport- och åkeribranschen?

 

Läs om vad våra experter tycker i den aktuella frågan.

Läs mer

Kundcase 2018-06-27

NILZÉNS HAR VARIT PÅ VÄG I 80 ÅR

Nilzéns Åkeri i Kristdala har hållit på sedan kriget. Bokstavligen. 

Genom att löpande satsa på smarta lösningar och genom att ge chaufförerna stor valfrihet lyckas man  utveckla bolaget.

Läs mer

Artikel 2018-06-27

VI PÅ FINNVEDENS LASTVAGNAR

Till sommaren har Ella gått det första året på gymnasiets yrkesförberedande program i Växjö, med inriktning mot fordon och transport. Nu väntar sommarjobb på Finnvedens Lastvagnar i Växjö!

Läs mer

Artikel 2018-06-27

VI FIRADE 20 ÅR!

Finnvedens Lastvagnar fyller 20 år i år. Självklart firades detta lite extra genom att bjuda alla anställda på Anderstorp Raceway.

Läs mer

Artikel 2018-03-15

När delarna är lika viktiga som helheten

Kundernas behov har vässat reservdelslogistiken ytterligare. – Vi har flest serviceverkstäder på marknaden och erbjuder en unik tillgänglighet på reservdelar, säger Niclas Johnson, servicemarknadschef på Volvo Lastvagnar.

Läs mer

Kundcase 2018-03-15

Trygve vet vad som krävs för att lyckas

Efter 37 år vet Trygve Bengtson att ordning och reda är vägen till framgång. Väggarna i det nybyggda kontoret i Bromölla är fyllda av tavlor som intygar högsta kreditvärdighet.

Läs mer

Invigning‎ 2017‎-‎08‎-‎04

Äntligen! – ny anläggning invigd i Skövde

Intresset var stort när Finnvedens Lastvagnar bjöd in till öppet hus den 6 oktober för att fira den nya fullserviceanläggningen på Södra Aspelundsvägen i Skövde.

Läs mer

Film‎ 2018-03-08

Trygve Bengtsson

Artikel 2018-03-08

Åkeriet som gillar grus i maskineriet

 

Skultorps Åkeri och Grus fyllde 70 år i fjol. Bolaget håller sig ständigt sysselsatta och ansvarar nu för ett antal större byggprojekt i Skövde. Trogen personal och satsningar på en toppmodern fordonsflotta ligger bakom framgången...

Film 2018-03-04

Skultorp

 

 

 

Film 2018-03-01

Tabergs Åkeri