Små förändringar – stora vinster

Förarutbildning

Förstklassiga lastbilar förtjänar förstklassiga förare. Genom att investera i Volvo Lastvagnars förarutbildningar hjälper du förarna att utnyttja lastbilarnas fulla potential i alla typer av uppdrag. Resultatet? Bättre bränsleeffektivitet, produktivitet och säkerhet. Våra kurser hjälper dig att göra de rätta förändringarna.

Våra utbildningar

Volvos Förarcoach, Mikke Stenman

Skräddarsydd utbildning med praktisk vägledning

Volvo Förarcoachning

Volvo Lastvagnars förarcoachning ger expertkompetens på funktioner och stödsystem som ingår i din Volvolastbil. Kort och gott hur du bäst utnyttjar hela din lastbils potential. Det sker genom att Volvos förarcoach åker med i din dagliga verksamhet och ger konkret och praktisk vägledning direkt där och när den behövs. Det mest effektiva sättet för inlärning.

Läs mer om Förarcoachning
YKB

Teoretiska kurser för ett yrkeskompetensbevis (YKB)

Yrkeskompetensbevis (YKB)

Kurserna är sju timmar långa och kan räknas till de 35 obligatoriska timmar som krävs vart femte år för ett yrkeskompetensbevis (YKB). Våra kurser är teoretiska och bygger på mångårig forskning och erfarenhet från Volvo och leds av våra duktiga instruktörer.

Läs mer om YKB-utbildningar
Beställ förarhandboken här

Få ut maximal nytta av din lastbil

Ju mer du lär dig om din lastbil, desto mer får du ut av den. I våra förarhandböcker hittar du information om drift, underhåll, säkerhetsteknik, instrumentering och reglage.

Beställ förarhandbok
VT

Boka en utbildning

Din lokala Volvoåterförsäljare hjälper dig gärna att hitta och boka en kurs som passar dig.

Sök efter en återförsäljare